Bakanlığımızın 2023/28 sayılı genelgesi doğrultusunda;

Velilerin okul ziyaretleri ve öğretmenlerle görüşmelerinin daha nitelikli, düzenli ve sağlıklı olması için okullar tarafından planlamalar yapılacak, ziyaretler için eğitim öğretim faaliyetlerini aksatmayacak şekilde zaman çizelgesi oluşturulacaktır. Planlanan görüşme ve toplantılar dışında velilerimizin okul içinde bulunmalarının pedagojik olarak doğru olmadığı göz önünde bulundurularak gerekli tedbirler alınacaktır.

Ders Giriş-Çıkış Çizelgesi

DEĞERLER EĞİTİMİ, BİLİM, SANAT, SOSYAL VE KÜLTÜREL ETKİNLİKLER

2021-2022 eğitim ve öğretim yılı Kalite Takip Sistemi Değerler Eğitimi, Bilim, Sanat, Spor, Sosyal ve Kültürel Etkinlikler Alanı içerisinde 2022 Nisan ve Mayıs ayı etkinliklerinden birisi "Öğrencilerin toplumsal sorunlara duyarlı, sorun çözen, çalışma becerileri gelişmiş bireyler olarak yetişmeleri amacıyla Bir fidan Bin gelecek etkinliği, Okul Komşuları Etkinliği, Hayvan barınaklarına ve Huzurevlerine düzenli ziyaretler gibi toplum hizmeti çalışmaları yürütülür. Toplum hizmeti çalışmalarına katılanların belgeleri e-Okul sistemine işlenir." etkinliği idi. Milli Eğitim Bakanlığını Din Öğretimi Genel Müdürlüğümüzün 2023 vizyonu çerçevesinde yürütülmekte olan Kalite Takip Sisteminin belirlenen etkinliği gerçekleşmesi için aşağıdaki çalışmaları okul olarak gerçekleştirdik.

BİR FİDAN BİN GELECEK

Öğrencilerin çalışma becerileri gelişmiş bireyler olarak yetiştirmeleri amacıyla 'Bir Fidan Bin Gelecek' etkinliği ile okulumuz öğrencileri eğitim ortamlarını ağaçlandırmak ve öğrencilere doğa, ağaç ve yeşil alanların insan hayatı için önem taşıdığına vurgu yapıldı.

OKUL KOMŞULARI ETKİNLİĞİ

Okulların tanıtımına katkı sağlamak, komşuların okula yönelik bilgilerini ve farkındalıklarını arttırmak okullar ile çevrelerindeki konutlar arasında komşuluk ahlakı, kültürü yaşatmak ve geliştirmek amacıyla biz Zübeyde Hanım İHO olarak bir grup öğrenci ile bize en yakın komşularımız olan Abdülkadir Eriş İlkokulu ve Sümer İlkokulu'nu ziyaret ettik. Öğretmenlerimiz Zeynep AVAN ve Özlem SARIÇİÇEK  okulumuz hakkında öğrencilere bilgiler verdiler.

SÜT KEÇİSİ

Öğrencilerin toplumsal sorunlara duyarlı birey olarak yetişmeleri amacıyla okulumuz Matematik Öğretmeni Songül Bulut aracılığıyla  gönüllü öğrencilerden her hafta toplanan sadakalarla İYİLİK DERNEĞİ yoluyla bir aileye 3 süt keçisi hediye ederek onlara yaşamlarını sürdürmek için kalıcı gelir kaynağı sağlamaktadır.

ANNELERE MEKTUP

Okulumuz Bilim, Fen ve Teknoloji Kulubü danışman öğretmeni Songül Bulut tarafından bitkisel atık yağların çevreye verdiği zarar sayılamayacak kadar çoktur. Bu konuda öğrencilerimizi daha bilinçli hale getirmek için, öğretmenlerimizin öğrencilere verdiği eğitimin dışında,ilk öğretmen olan annelere bu konuda çocuklarını daha iyi yetiştirmeleri için 'ANNELERE MEKTUP' yazılmıştır.

May

2021-2022 eğitim ve öğretim yılı Kalite Takip Sistemi Eğitim Ortamları ve Fizikî İmkânlar Alanı içerisinde 2022 Nisan ve Mayıs ayı etkinliklerinden birisi "Okuma köşesi olmayan okullarda, uygun alanlarda okuma köşeleri oluşturulur. Okuma köşesi bulunan okullarda ise, öğrenci ve velilerin desteğiyle mevcut okuma köşeleri tekrar düzenlenir. Kitaplar ve süreli yayınlarla okuma köşesi zenginleştirilir" etkinliği idi.

Okumak insanı geliştiren yeni şeyler öğreten onu aydınlığa götüren bir yoldur. Okumak hayattaki zorlukları başarabilmek için çok önemlidir. Okuyan insan sorunlar karşısında çaresiz kalmaz ,çözüm yolları türetir. Bu kapsam doğrultusunda okulumuzun uygun yerlerinde okuma köşeleri oluşturduk. Öğrencilerimize okuma bilincini kazandırmayı amaç edindik.

LİSE  GEZİLERİ

Mesleki Rehberlik kapsamında  Okul Rehber Öğretmenimiz Özlem SARIÇİÇEK 8.sınıf öğrencilerimize bir üst öğrenim kurumu olan lise gezilerine 1. Dönem başladı. 1.Dönem Erman Ilıcak Fen lisesi, Selahaddin Eyyubi Anadolu İmam Hatip Lisesi, Sümer Ticaret ve Meslek Lisesi ziyaret edildi.

2. Dönem de KTS çalışmaları kapsamında Lise Tanıtım Gezilerine  8.sınıf öğrencilerimizle birlikte devam edildi. 8. Sınıf rehber öğretmenlerimizin ve okul öğretmenlerimiz eşliğinde Avni Kığılı Kız Anadolu İmam Hatip Lisesini kız öğrencilerimizle ziyaret edildi. Daha sonra tüm 8.sınıf öğrencilerimizle birlikte Malatya Anadolu Lisesi, Aslantepe Mesleki ve Teknik Lisesi, Spor Lisesi ve Niyazi Mısri Sosyal Bilimler Lisesini ziyaret ettiler. Öğrencilerimiz okulları yerinde gezme, haklarında bilgi alma, merak ettikleri soruları sorma, sosyal , kültürel ve akademik olanaklarını, üniversiteye öğrenci yerleştirme başarılarını öğrenme fırsatı elde ettiler.

LGS sonuçları açıklandıktan sonra yapılacak olan  tercihler de  öğrencilerimiz edindikleri bilgiler ışığında daha bilinçli bir şekilde istediği, beğendiği bir okulu yazma fırsatı oluşturmuş oldu.

Okul tanıtım gezilerinde öğrencilerimizle yakından ilgilenen , ikramlarda bulunan, güler yüzleriyle okullarını gezdiren, öğrencilerimizin sorularını cevaplayan idarecilere ve okul Rehber Öğretmenlerimize çok teşekkür ederiz.