Değerler Eğitimi, Bilim, Sanat, Spor, Sosyal ve Kültürel Etkinlikler Alanı

DEĞERLER EĞİTİMİ, BİLİM, SANAT, SOSYAL VE KÜLTÜREL ETKİNLİKLER

2021-2022 eğitim ve öğretim yılı Kalite Takip Sistemi Değerler Eğitimi, Bilim, Sanat, Spor, Sosyal ve Kültürel Etkinlikler Alanı içerisinde 2022 Nisan ve Mayıs ayı etkinliklerinden birisi "Öğrencilerin toplumsal sorunlara duyarlı, sorun çözen, çalışma becerileri gelişmiş bireyler olarak yetişmeleri amacıyla Bir fidan Bin gelecek etkinliği, Okul Komşuları Etkinliği, Hayvan barınaklarına ve Huzurevlerine düzenli ziyaretler gibi toplum hizmeti çalışmaları yürütülür. Toplum hizmeti çalışmalarına katılanların belgeleri e-Okul sistemine işlenir." etkinliği idi. Milli Eğitim Bakanlığını Din Öğretimi Genel Müdürlüğümüzün 2023 vizyonu çerçevesinde yürütülmekte olan Kalite Takip Sisteminin belirlenen etkinliği gerçekleşmesi için aşağıdaki çalışmaları okul olarak gerçekleştirdik.

BİR FİDAN BİN GELECEK

Öğrencilerin çalışma becerileri gelişmiş bireyler olarak yetiştirmeleri amacıyla 'Bir Fidan Bin Gelecek' etkinliği ile okulumuz öğrencileri eğitim ortamlarını ağaçlandırmak ve öğrencilere doğa, ağaç ve yeşil alanların insan hayatı için önem taşıdığına vurgu yapıldı.

OKUL KOMŞULARI ETKİNLİĞİ

Okulların tanıtımına katkı sağlamak, komşuların okula yönelik bilgilerini ve farkındalıklarını arttırmak okullar ile çevrelerindeki konutlar arasında komşuluk ahlakı, kültürü yaşatmak ve geliştirmek amacıyla biz Zübeyde Hanım İHO olarak bir grup öğrenci ile bize en yakın komşularımız olan Abdülkadir Eriş İlkokulu ve Sümer İlkokulu'nu ziyaret ettik. Öğretmenlerimiz Zeynep AVAN ve Özlem SARIÇİÇEK  okulumuz hakkında öğrencilere bilgiler verdiler.

SÜT KEÇİSİ

Öğrencilerin toplumsal sorunlara duyarlı birey olarak yetişmeleri amacıyla okulumuz Matematik Öğretmeni Songül Bulut aracılığıyla  gönüllü öğrencilerden her hafta toplanan sadakalarla İYİLİK DERNEĞİ yoluyla bir aileye 3 süt keçisi hediye ederek onlara yaşamlarını sürdürmek için kalıcı gelir kaynağı sağlamaktadır.

ANNELERE MEKTUP

Okulumuz Bilim, Fen ve Teknoloji Kulubü danışman öğretmeni Songül Bulut tarafından bitkisel atık yağların çevreye verdiği zarar sayılamayacak kadar çoktur. Bu konuda öğrencilerimizi daha bilinçli hale getirmek için, öğretmenlerimizin öğrencilere verdiği eğitimin dışında,ilk öğretmen olan annelere bu konuda çocuklarını daha iyi yetiştirmeleri için 'ANNELERE MEKTUP' yazılmıştır.

26-05-202226-05-202226-05-202226-05-202226-05-202226-05-202226-05-202226-05-202226-05-202226-05-202226-05-2022

Yayın: 26.05.2022 - Güncelleme: 26.05.2022 16:00 - Görüntülenme: 183